Pokollány

Ez is azon sorozatok közé tartozik, amikhez évek kellenek, hogy rávegyem magam a megnézésükre. 🙂 Annak idején mikor még friss volt a sorozat, foglalkoztatott a dolog, megnézzem-e vagy hagyjam ki? Nos, kemény 4-5 év kellett hozzá, hogy rávegyem magam a megnézésére. Tudom, ment a magyar animecsatornán is, de igazából engem az már régóta hidegen hagy.


Úgyhogy beszereztem: japán audió + angol sub. Rég volt már, hogy angol subbal néztem egy animét de azért esett inkább az angolra a választásom, mert habár van hozzá magyar felirat, sajnos olyan hulladék, hogy nagyon. Speciel azokhoz a verziókhoz sem jó amikhez a descriptionben leírták a tisztelt fordítók, hogy passzol. Nekem meg se kedvem, se időm, hogy a szánalmas munkát ÉN, végfelhasználó javítgassam, köszönöm szépen!
Ilyet ritkán írok, mert szerencsére mára a magyar fordítók szerény véleményem szerint már elég jó subokat is gyártanak, meg valahol én is fordító lennék vagy mifene, de vannak speciel hulladék munkák is, amik roppant mód megölik a hangulatot. Bocs a kitérőért, és akinek nem inge ne vegye magára, akinek pedig inge az nagyon is!
Szóval miután megoldottam a szórakozásom, belekezdtem az animébe is… Végül is egy jó darab, forgok rajta még most is, hogy megvegyem a magyar DVD kiadását (bárcsak BluRay-ben is kiadnák) és meg fogom nézni a többi évadját is, de egyelőre pihentetem. No de nézzük csak sorban, miért is jó megnézni a Jigoku Shoujo-t?

A történet lényegében a bosszúról szól, hogy szép dolog-e bosszút állnunk a másikon, avagy nem? Ennyivel azért én sem fogom elintézni, de ez a lényeg. Van egy honlap a sztori szerint kint a kibertérben, amit csak éjfélkor tudsz elérni, de ha képes vagy várni addig, beírhatod annak a nevét akin szeretnéd hogy bosszút álljon a pokolcsaj. Előtte persze regisztrálnod kell, és a megerősítő e-mailben található linken aktiválni a felhasználódat. No azért nem ennyire hétköznapi a dolog, de a lényeg, hogy miután beírod a nevet, rányomsz a küldés gombra, ha mindent jól csinálsz és a bosszúd megfelel a kritériumoknak (szóval nem csak poénból írogatsz bele neveket) eljön hozzád a pokollány aki alacsony, hosszú fekete haja van, nagy piros szemei, Enma Ai a becses neve és elmagyarázza neked a részleteket. A részleteket néhány epizód után kívülről fogod fújni te is mert mindig elmondja, de azért én is csak elmondom, tehát ad neked egy fekete szalmabábot aminek a nyakán van egy piros szalag. Ha ezt a szalagot lehúzod a bábról, kiszemelted azonnal a pokolra kerül, viszont miután leéled az életedet egy tetoválással a mellkasodon, te is a pokolba fogsz jutni. A történeten leginkább az látszott sokszor, hogy nagy fába vágta a fejszét az egész kitalálója. Rengeteg volt a logikai bukfenc. Szóval például azon pislogtam nagyokat, mikor eltűnt a gonoszember és minden egycsapásra megjavult. Senki sem kereste, nem indítottak nyomozást, hogy mégis hogy tűnt el. Mindenki tojt az egészre, csak a nagy hepiség. Senki sem próbálta feltörni a pokollány honlapját, vagy lemásolni? Óh meg amin fogtam a fejem… Aktuális szereplőnk kétségbe van esve, mit tegyen? Mindig pont akkor ment el mellette 3 gimis csaj akik a pokolhonlapról beszélgettek, vagy épp ott súgdolóztak rajta a sarokban. Mindig! Nevetséges volt. Valamint még negatívum, hogy néhány rész után roppantul monotonná vált a történet. Azért volt benne felépítés, tehát egy nagyon pici dolog mindig változott, Enma Ai is alakult mint karakter. A főszereplők is ki voltak találva viszonylag, bár a bisónen gyerek meg a gésaszerű csaj nagyon átlagos karakterek voltak. Sok bukta volt a történetben de azt leszámítva meg az ötlet nagyon tetszett. Átlagos emberi fogyasztásra alkalmas filozofálgatás arról vajon helyes-e ha bosszút állunk a másikon, ha esetleg megbántott? Mondjuk, azért azok az emberek akik nem saját kezűleg állnak bosszút, hanem valakit/valamit inkább megbíznak ezzel azok tényleg a legalja, akármilyen sorsuk is volt szerintem. De a sztorit kitaláló szerint is, gondolom ezért is kell a bosszút álló embereknek életük végén szintén a pokolra kerülnie. Ja, és amit még hozzá szerettem volna tenni a történethez… mikor a kislány a kutyájáért állt bosszút és ezt kétszer is elsütötték az nagyon nevetséges volt, csak a miheztartás végett.

A grafika… hát, mit lehet róla elmondani? Olcsó volt az látszik rajta. Rengeteg az ismétlődő képsor, persze a történet miatt is, de akkor is. Néhol viszont nagyon szép képekkel is lehet találkozni. Aztán iszonyúan nagy volt Enma Ai és a lolik szeme (ezt egy képen is demonstráltam). Viszont a hangulatot a grafikával is jól tudták érzékeltetni. Összességében jó volt, de nem is szakított olyan nagyot.

 

A hangokkal semmi baj nem volt, Tsugumi-chan néha idegesítő tudott lenni (de melyik loli nem szokott az lenni?). A szinkronszínészek nagyon jól alakítottak, Enma Ai hangja pedig nagyon szexi volt, ebben hibátlan volt a sorozat. A nyitó és záró dalokkal sem volt különösebb gond, bár igazán egyik sem jött be. A háttérzenék viszont nagyon jók voltak, valószínűleg beszerzem az OST-t 🙂

Összességében nálam egy 9/10-es lett azért, mert bár nagyon monoton tudott lenni néha, illetve tele volt hibákkal, azért csak magával ragadott a hangulata és az ötlet is nagyon tetszett. Azoknak akik esetleg hasonló cipőben járnak mint én és még nem látták a sorozatot, ajánlom nézzék meg, mert megéri! Nem váltotta meg a világot ugyan, de amennyit az elején elvártam azt maximálisan teljesítette. Nem igazán a könnyedebb szórakozás, de elgondolkodtató kis sorozat volt!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: